7 причини защо усмивката е полезна за здравето

  1. Усмивката предизвиква положителни емоции често водейки до смях, което от своя страна спомага за отделянето на ендорфини (естествена химична реакция на тялото, която подсилва положителните чувства и е естествено болкоуспокоително).
  2. Усмивката помога за релаксирането на цялото тяло – в моменти на безпокойство и напрежение тя може да помогне, като изпраща сигнали на мозъка, че вие се чувствате спокойни и така може да забавите сърцебиенето и напрежението на мускулите. Следващия път, когато имате напрегнат момент, не забравайте да поеме дълбоко дъх и се усмихнете 🙂
  3. Усмивката подпомога имунната система – вече споменахме, че усмивката и смеха могат да доведат до намаляне на стрес-хормоните и да увеличат естествената защитна бариера на тялото към болести! Зимата се задава, затова започнете от сега с редовни смехо-терапии, за да сте готови.
  4. Усмивката прави всеки по-симпатичен и харизматичен. Щастливите и усмихнати хора, изпращат позитивни сигнали на околните и така действат като магнит за други щастливи хора. Бъдете и вие такъв магнит за околните. 
  5. Усмивката тонизира мускулите на лицето, а смехът на цялото тяло – открити са пет главни лицеви мускули, които спомагат за изразяването на емоции, и при хранене. Но общият брой на всички лицеви мускули, показва, че се иска сериозна тренировка, за да се поддържат в добра форма. Затова ние предлагаме ежедневна тонизираща смехо-терапия плюс здравосновни кулинарни вкусотийки по няколко пъти на ден. 
  6. Усмивката тонизира мускулите на лицето, а смехът на цялото тяло – открити са пет главни лицеви мускули, които спомагат за изразяването на емоции, и при хранене. Но общият брой на всички лицеви мускули , показва, че се иска сериозна тренировка, за да се поддържат в добра форма. Затова ние предлагаме ежедневна тонизираща смехо-терапия плюс здравосновни кулинарни вкусотийки по няколко пъти на ден.
  7. Усмивката е заразна – изгледайте това клипче в YouTube, което бързо се разпространи из социалните мрежи и има над 18 милиона гледания. Може сами да си направите екперимент с това колко хора ще отвърнат на вашата усмивка на ден и ще забележите, че усмивката и смеха са наистина заразни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *