Природни методи за почистване, избелване и заздравяване на зъбите

Хигиена на устната кухина е един от съществените фактори за здравословен начин на живот. Всеки от нас мечтае да има бели зъби и красива усмивка. За тази цел обаче трябва да се научим да полагаме специални грижи за зъбите си.

1. Да хапваме повече твърди храни. Например някои плодове и зеленчуци като ябълки, круши, моркови, целина и други почистват и избелват зъбите. Ето защо може да помислите за една здравословна диета, в която да включите тези полезни за здравето храни.

2. Да увеличим консумацията на млечни продукти. Научни изследвания показва, че продукти като прясно мляко, кисело мляко, сирене, кашкавал съдържат минерали, които допринасят за красивия външен вид на зъбите. Такива минерали са калцият и фосфорът, които заздравяват зъбния емайл и поддържат зъбите бели. Колкото по-здрав е зъбния емайл, толкова по малък е риска от заболявания на зъбите.

3. Да хапваме повече ягоди. За никого не е тайна, че в ягодите се съдържа така ценната за зъбите ни ябълчена киселина. Тя помага за заздравяването на венците и почиства зъбите от натрупаната плака. Поради тази причина и ягодите се смятат за естествено средство за избелване на зъбите. Например можем да счукаме половин чаена лъжичка ягоди и да ги смесим с бакпулвер. Получената смес можем да положим върху зъбите си и да изчакаме 5 минути. След това само трябва да изплакнем с вода и ще имаме невероятен избелващ ефект върху зъбите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *