Как да подобрим усмивката си за специален случай?

Има много случаи в живота ни, когато искаме от усмивката си да бъде 100 процента завладяваща и възможно най-чаровна и привлекателна. От нея също така очакваме и да ни донесе ползи в някои ситуации – първа среща, интервю за работа..  Усмихвайки се, започваме да изглеждаме по-красиви, излъчваме повече позитивизъм, увеличаваме увереността си. Така че си струва да положим малко усилия, за да подобрим усмивката си и да я накараме да изглежда перфектно.

Бърз и много ефективен вариант е избелването на зъбите от специалист. Този специалист може да бъде и личният ви зъболекар, стига да разполага с нужната техника за избелване. Процедурата не отнема много време и можете да увеличите белотата на усмивката си буквално в последния момент преди някое важно събитие. Продават се и различни комплекти за избелване в супермаркетите, но техният ефект е не е толкова голям. Вярно е, че са около пет пъти по-евтини от професионалната процедура, но ако можете да си я позволите, по-добре не си харчете парите за съмнителни стоки от супермаркета.

Концентрацията на избелващи вещества  в продуктите, които зъболекарите ползват, е около три пъти по-висока, отколкото в тези, които можем сами да си купим. Те също така проникват по-дълбоко в зъба и избелването е много по-дълготрайно. За по-малко от час, прекаран в зъболекарския кабинет, усмивката ви може да стане неузнаваема.

Ако все пак не намерите време за посещение при зъболекаря или не ви достигат пари, можете да изпробвате някой от силно рекламираните избелващи комплекти, които се продават. Използвайте ги няколко дни преди събитието, за което се подготвяте – не повече от седмица, защото постигнатият резултат ще започне да изветрява. Не забравяйте, че ефектът от тези продукти е твърде краткотраен, т.е. само почистват петната по повърхността на зъбите, но не ги избелват за постоянно.

Най-добре е да разполагате с много време за избелване на зъбите, така че, когато настъпи дългоочакваното събитие, вие отдавна да сте постигнали желаната холивудска усмивка. За целта е нужно да миете зъбите си с избелваща паста за зъби. Най-добрият избор би бил такава на Beverly Hills Formula, която започва да действа след по-малко от 30 дни.

В комбинация с това можете да гримирате лицето си по начин, който да кара белотата на зъбите ви да изпъкне и да засенчи петната по тях. Нанасянето на червило със синкав оттенък е добър трик, който мигновено помага на усмивката да засияе. Същият ефект има и използването на тъмен фон дьо тен за увеличаване на контраста между цвета на зъбите и този на лицето.

Има и някои храни и напитки, които е хубаво да избягваме, за да не получаваме петна по зъбите – кафе, черен чай, червено вино, горски плодове. А пушенето тотално трябва да го откажем, ако искаме да се усмихваме широко, без да се срамуваме от цвета на зъбите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *