Активен въглен за здрави зъби и красива бяла усмивка!

Кой би помислил, че едно от най-избелващите и пречистващи средства на пазара, всъщност е черно на цвят!
Да, това е активният въглен!

Активният въглен върши отлична работа при натравяне с храна и елиминира всякакви вътречревни токсини. Съответно, приложен в устната кухина, въгленът има влияние и върху субтанцииите от микроорганизми, които водят до възпаление на венците и лош дъх.

Активният въглен е вещество с високи абсорбционни свойства. Той премахва токсините като ги улавя и залепва по своята повърхност. Не се абсорбира от тялото, а преминава през храносмилателният тракт заедно с всички химикали и токсини полепнали по повърхността му.

При по-задълбочени проучвания става ясно, че активният въглен може да промени pH в устната кухина и е възможно да се ползва като част от профилактиката срещу кариес и възпаления на венците.

Методът за избелване на зъбите с активен въглен е достъпен, ефикасен и лесен за изпълнение, особено под формата на активно вещество в продуктите за устна хигиена. Положителните резултати са видими още след първата процедура, а ако правите почистването редовно, ще постигнете траен избелващ ефект.

Това се дължи на силните абсорбиращи свойства на активния въглен, “улавящ” замърсителите, които променят цвета на зъбния емайл.

За разлика от използването му за неотрализиране на токсини, в устната кухина активния въглен трудно може да бъде използван в чист вид. За по-добър избелващ ефект в някои пасти за зъби и продукти за устна хигиена на пазара, той се предлага в комбинация с други ефикасни съставки. Но в крайна сметка основният „виновник“ за по-бялата ви усмивка е именно той – активният въглен!

Сега вече запознахте ли се със свойствата на това неизвестно за много хора полезно вещество? Ако имате интерес, можете да разгледате нашите продукти за орална хигиена, чиято основна съставка е именно активния въглен >>> http://bit.ly/1nhMFCr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *